Kontakt

Anja Premk, konservatorka: arhitektka

e-pošta: anja.premk@gmail.com

telefon: 040 805 853

naslov: Poljanski nasip 52, Ljubljana

https://si.linkedin.com/in/anja-premk-509b1530

Še malo več o sebi

Sem Anja Premk, rojena leta 1981, in sem arhitektka konservatorka po poklicu. Že desetletje in več se ukvarjam s kulturno dediščino. Malo zaradi svojih prednikov in malo zaradi svojega klenega značaja, skratka namenjeno mi je, da se ukvarjam s starim, naravnim in trajnostnim.

To se odraža tudi pri projektih, pri katerih sem sodelovala, in bi jih lahko popredalčkala v eno izmed gornjih kategorij. Med zelo stare šteje raziskava o srednjeveški mariborski sinagogi, ki je izšla v obliki žepnice Mariborska sinagoga leta 2015. Med naravne, a žal še ne dokončane projekte pa knjiga o lesu in leseni gradnji Erwina Thome: Les, gledal sem, kako rasteš, ki sem jo prevedla iz nemščine in ji še iščem založnika. Izdaja knjige bo tudi poklon mojemu pradedu, ki je bil lesni inženir. Verjamem, da je ta knjiga nekaj, kar Slovenija potrebuje, pa čeprav ji mora o tem razlagati Avstrijec.

Poleg profesionalnega zanimanja za kulturno dediščino gojim še kar nekaj drugih hobijev, med njimi je tudi filatelija (oz. zbiranje znamk), ki sem jo do pred kratkim zanemarjala, z navduševanjem svojih otrok zanjo pa se vrača tudi moja aktivnost. Vesela sem, da je Lovska zveza Maribor ob svojih obletnicah izdala osebno znamko z logotipom, ki sem ga oblikovala zanje.

DSC_0376

Znamka z logotipom Lovske zveze Maribor

Potem je tukaj še glasba in igranje v kitarskem orkestru, pridružili pa so se še prvi flamenko koraki. Povezovanje inženirske stroke in glasbe ni prav nič nenavadno, prej nasprotno. Pri eksaktni znanosti so pobegi v glasbeni svet pravzaprav nujni, da obremenimo še drugo polovico možganov, primerov pa je mnogo, mnogo, že samo če pogledamo člane Kitarskega orkestra Ljudmila Rusa – ki je nedvomno orkester z največ inženirji in doktorji znanosti.

IMGP8757 copy

Kitarski orkester Ljudmila Rusa

 

This is a contact page with some basic contact information and a contact form.